ROC de Leijgraaf - Veghel, Muntelaar

Medewerker marketing en communicatie

Niveau 4

Ben je goed in organiseren en sta je nooit met je mond vol tanden? Dan is Medewerker Marketing & Communicatie iets voor jou. Je assisteert bij het organiseren van projecten en evenementen zoals voorstellingen, beurzen, open dagen, shows en sponsoractiviteiten. Je houdt je bezig met alles wat met marketing en communicatie te maken heeft, zoals het onderhouden van contacten met klanten, het maken van actieplannen (zoals draaiboeken), informatie sturen en opvragen, het berekenen van kosten, etc. Tijdens de opleiding krijg je les in communicatiemiddelen, mediaplanning en public relations (pr). Je leert hoe je een marktonderzoek moet uitvoeren en je krijgt les in het opstellen van een communicatie- en marketingplan. Ook leer je een moderne vreemde taal.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten tot deze opleiding, moet je aan de volgende eisen voldoen:
- vmbo-diploma kaderberoepsgerichte/ gemengde/theoretische leerweg met doorstroomvoorwaarden
- lbo/vbo-diploma met alle vakken op C-niveau
- mavo-diploma mavo met minimaal 4 van de volgende vakken op D-niveau: Nederlands, Engels, Duits, Frans, economie, wiskunde
- overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo
- verwante beroepsopleiding op niveau 2 met doorstroommodules en een positief advies

Instellingen kunnen nog andere eisen stellen. Informeer hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toekomstmogelijkheden

Bijna elk bedrijf en elke organisatie heeft een medewerker marketing en communicatie in dienst. Aan de andere kant zijn er veel studenten in die richting. Doorstuderen met bijvoorbeeld een hbo opleiding marketing en communicatie behoort ook tot de mogelijkheden.

Duur
Deze opleiding duurt 3-4 jaar.