ROC de Leijgraaf - Veghel, Muntelaar

Assistent logistiek

Niveau 1

Tijdens de mbo-opleiding Assistent logistiek leer je wat werken in de logistiek precies inhoudt. Je leert hoe degoederenstroom in de groothandel verloopt. Daarnaast leer je wanneer je welketransportmiddelen en opslagmiddelen gebruikt.

Op het juiste moment op de juiste plaats zijn, daar draait het om in de logistiek. Als assistent logistiek moet je een goede conditie hebben. Je helpt namelijk bij het lossen van goederen. Je controleert of er niets beschadigd is en je kijkt of het juiste aantal goederen is afgeleverd. Daarna breng je de binnengekomen spullen naar het magazijn waar je ze opruimt. Daarnaast houd je je als Assistent logistiek medewerker bezig met het zogenaamde "orderpicken". Dat betekent dat je in het magazijn goederen die besteld zijn bij elkaar zoekt. Je wordt bij je werk begeleid door een ervaren collega.

BOL/BBL
Dit is een BBL-opleiding.

Toelatingseisen

Voor deze opleiding zijn geen speciale toelatingseisen.

Toekomstmogelijkheden

Na afronding van de mbo-opleiding Assistent logistiek niveau 1 kun je aan de slag bij logistieke bedrijven, productiebedrijven en distributiecentra. Je kunt er ook voor kiezen om verder te leren, bijvoorbeeld voor logistiek medewerker of logistiek supervisor

Duur

Deze opleiding duurt 1,5 jaar