Junior assistent-accountant

Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Sector

Ben jij een echte administrateur?
Kies je voor de opleiding Junior Assistent Accountant dan word je opgeleid voor een baan bij een accountantskantoor of bij een administratiekantoor. De werkzaamheden van een Junior Assistent Accountant bestaan uit het controleren van de financiële informatie van de klant en het geven van financieel administratieve ondersteuning. Ook het controleren van (deel)administraties, het voorbereiden van het jaarverslag en het opstellen van belastingaangiften zijn werkzaamheden van de Junior Assistent Accountant. Op school en stage word je hier op voorbereid. Dit houdt onder meer in dat je leert om een goed inzicht te krijgen in het boekhouden. Je hebt het overzicht over de gehele administratie van het bedrijf. Je leert om klantgericht te werk te gaan en je in te leven in de klanten van het bedrijf waarvoor je de boekhouding controleert.

Ontwikkel jezelf
Als je kiest voor Junior Assistent Accountant (niveau 4), dan ga je zowel op school in de thoerie en de praktijklessen als in de stage (beroepspraktijkvorming) werken aan de juiste competenties. Je leert samenwerken, accuraat zijn, ethisch en integer handelen en vakkennis gebruiken.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo-niveau 2, of 3)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
  • Adres:
    Muntelaar 10
    5460 AK Veghel