De Rooi Pannen - Toerisme/Recreatie, Breda

Assistent dienstverlening en zorg

Niveau 1

Wat houdt je beroep in?
Als assistent dienstverlening en zorg werk je in verschillende sectoren en branches. In de sector zorg en welzijn werk je bijvoorbeeld in de thuiszorg of verpleeg- en verzorgingshuizen of kinderopvang. In de schoonmaak- en glazenwassersbranche werk je in kantoren en scholen of bij facilitaire diensten van bedrijven. Maar je kunt ook aan de slag bij een kapsalon, in een restaurant of bij een gemeente. Je werkzaamheden verschillen per werkplek en soms werk je ook op meerdere locaties.

Je opleiding in het kort
Je leert basisvaardigheden in de schoonmaak en de zorg en omgaan met mensen. Tijdens je BPV-periode assisteer je bij dagelijkse bezigheden. Je kunt ervaring opdoen in allerlei verschillende branches en sectoren. Denk aan kapsalons, zorgcentra en schoonmaakbedrijven

BOL of BBL

  • BOL: Tijdens de eerste periode ga je de hele week naar school. Je leert praktische en theoretische basisvaardigheden. Daarna ga je een aantal dagen naar school en loop je een aantal dagen stage (BPV). Je kunt na verloop van tijd voor het BBL-traject met een arbeidscontract kiezen
  • BBL: Je krijgt les volgens een blokkensysteem (20%). Daarnaast leer en werk je bij een leerbedrijf (BPV). Hier krijg je begeleiding van een praktijkbegeleider.

Wat heb je in je mars?
Je bent team-, klant- en servicegericht. Je handelt onbevooroordeeld en je bent er op gericht dat je klanten of cliënten zich veilig voelen.

Toelatingseisen

Na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor een intakegesprek en een capaciteitentest.

Toekomstmogelijkheden

Je kunt gaan werken of doorstromen naar een niveau 2 opleiding in de richtingen zorg en welzijn, sport, uiterlijke verzorging, facilitaire dienstverlening of schoonmaak.