Allround tegelzetter

Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Sector

Tijdens de opleiding Allround Tegelzetter leer je allerlei verschillende soorten tegelwerkzaamheden uit te voeren en de dagelijkse werkzaamheden van collega’s te organiseren. Voor deze opleiding is het van belang dat je over een goede conditie beschikt en in staat bent om leiding te geven aan anderen

Als Allround Tegelzetter werk je voornamelijk aan nieuwbouwprojecten en renovatie van woningen en utiliteitsgebouwen. Jij bekleedt vloeren en wanden meestal met keramische tegels, maar ook verwerk je tegels van natuursteen en glas. Daarnaast voer je specialistisch tegelzetwerk uit zoals het betegelen van trappen, complexe rondingen en subtropische zwembaden. Je werk bestaat uit: het lijmen van vloer- en wandtegels, het zetten van wandtegels en het leggen van vloertegels in de specie. Als Allround tegelzetter beschik je over specialistische kennis van tegelzetten en over algemene kennis van de bedrijfsvoering. 

Naast een uitvoerende rol heb je ook een begeleidende en aansturende rol. Je bent verantwoordelijk voor een goede voortgang van de werkzaamheden en de vaktechnische aansturing van een aantal tegelzetters. Als Allround tegelzetter ben je verantwoordelijkheid voor het resultaat van de werkzaamheden die je volgens opdracht en de kwaliteitseisen binnen de planning moet uitvoeren. Je zorgt ervoor dat de werkzaamheden veilig worden uitgevoerd. Op de werkplek fungeer je als aanspreekpunt voor de voorman, medewerkers op de bouwplaats, de opdrachtgever of de bewoner. Je legt verantwoording af aan en ontvangt leiding van de ondernemer/bedrijfsleider, de uitvoerder of de voorman.

BOL/BBL

Dit is een BBL-opleiding.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo niveau 2)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling
  • Adres:
    Postbus 636
    7550AP Hengelo OV