Koning Willem I College - Techniek, Den Bosch

Schilder

Niveau 2

Materialen kiezen, kleuren mengen, je werkplek inrichten, klanten adviserenà als schilder heb je een afwisselende en uitdagende baan. Als medewerker schilderen heb je een grote verantwoordelijkheid: je bent degene die het werk oplevert aan een leidinggevende. Je controleert en repareert ondergronden, en brengt tussen- en afwerklagen aan. Je overlegt met timmermannen, elektriciens en stoffeerders en je lost problemen op. De opleiding bestaat uit opdrachten zoals bijvoorbeeld nieuwbouw of onderhoudschilderwerk. Ook behangen en glaszetten horen bij de opleiding. Je krijgt les in het uitvoeren van herstelwerkzaamheden, het afwerken van wanden, verfsystemen kiezen, ondergronden voorbehandelen, kleurgebruik, en klantgericht handelen. Je leert rekening houden met veiligheids- en milieueisen.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangtervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijkhiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten tot deze opleiding, moet je aan de volgende eisen voldoen:
- lbo/vbo-diploma schilderen
- Vmbo-diploma basis;
- vmbo-diploma afdeling bouwtechniek met de richting schilderen
- mbo-diploma assistent schilder, niveau 1
- een gelijkwaardig diploma

Toekomstmogelijkheden

Als medewerker schilderen kun je aan de slag bij schilder- en onderhoudsbedrijven. Je werkt buiten op locatie of binnen op een werkplaats. Je kunt ook verder leren en de mbo-opleiding medewerker schilderen op niveau 3 volgen.