Allround food expert

Niveau
BOL/BBL
Duur
Kibbeling, schnitzel of vega-kroket, ze hebben een ding gemeen: het is de vakbekwaam medewerker vers die ze aan je presenteert in de winkel. Is dat echt iets voor jou?

Toelatingseisen

Je moet voldoen aan 1 van de volgende voorwaarden:
  • Je hebt een diploma lbo, vbo of vmbo kaderberoepsgerichte leerweg, vmbo theoretische leerweg, mavo, mavo-vbo of vmbo gemengde leerweg.
  • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (niveau 2) of vakopleiding (niveau 3).
  • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen. Of je hebt een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend.
Kijk altijd op de website van de school om te weten hoe de toelating geregeld is.

Wat leer je?

Tijdens de opleiding tot vakbekwaam medewerker vers leer je de producten goed kennen. Of je straks vis, vlees of groente verkoopt, jij weet welke eigenschappen daarbij horen en hoe ze bereid kunnen worden. In je werk zul je ook medewerkers aansturen en begeleiden. Leiding geven is ook een onderdeel van de opleiding. Daarnaast komen hygiëne, kwaliteit, marketing en planning aan bod. De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.


Adres:
Verlengde Nieuwstraat 177
3011 GX Rotterdam