Allround Metselaar

Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Sector

Werk jij graag met je handen en ben jij graag in de buitenlucht? Dan is de opleiding tot Allround metselaar aan- en verbouw misschien iets voor jou! Tijdens de opleiding Allround metselaar herstel en restauratie leer je eenvoudig en complex metselwerk uit te voeren. Daarnaast leer je bestaand metselwerk te repareren en te herstellen. Je maakt daarbij gebruik van verschillende technieken. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan je beroepshouding. Voor deze opleiding is het van belang dat je twee rechterhanden hebt, goed met verschillende mensen om kunt gaan en bestand bent tegen weer en wind.

Als allround metselaar herstel en restauratie ben je vooral bezig met het herstellen en restaureren van oud metselwerk. Eerst bekijk je (op de bouwplaats) wat er allemaal moet gebeuren. Je doet dit in overleg met de opdrachtgever, jouw leidinggevende en iemand die gespecialiseerd is in restauratie. Nadat je alles ter plaatse hebt bekeken maak je een plan van aanpak wat je naderhand uitwerkt in schetsen. Vervolgens bereid je je werk voor, waarna je het oude metselwerk ‘sloopt’ en het nieuwe metselwerk opbouwt. Je moet hierbij zorgen dat het oude en nieuwe metselwerk één geheel vormt.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo niveau 2)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling
  • Adres:
    Tinwerf 10
    2544 ED 's-Gravenhage