Allround vakman grond-, water en wegenbouw (GWW)

Niveau
BOL/BBL
Duur
Gww wat is dat? Grondwerk- wegen- en waterbouw. Nederland ligt er vol mee en de allround vakman werkt voortdurend aan verbetering en vernieuwingen.

Toelatingseisen

Je moet voldoen aan 1 van de volgende voorwaarden:
  • Je hebt een diploma lbo, vbo of vmbo kaderberoepsgerichte leerweg, vmbo theoretische leerweg, mavo, mavo-vbo of vmbo gemengde leerweg.
  • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (niveau 2) of vakopleiding (niveau 3).
  • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen. Of je hebt een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend.
Kijk altijd op de website van de school om te weten hoe de toelating geregeld is.

Wat leer je?

Je leert als allround vakman gww dat er veel komt kijken bij het aanleggen van een weg of straat. Denk bijvoorbeeld aan de riolering die er onder of er naast loopt. Je krijgt ook te maken met afwatering, fundering, straatmeubilair, hekken en bermen, sloten en sleuven. Het komt allemaal langs tijdens je opleiding. Je leert hoe je met de materialen, technieken en machines omgaat. Daarnaast heb je een coördinerende rol, dus leer je goed samen te werken en leiding te geven. De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.


Adres:
Industriestraat 7
4462 EZ Goes