Allround waterbouwer BBL

Niveau
BOL/BBL
Duur
Werken in de buitenlucht en in de buurt van water. Een allround waterbouwer is onmisbaar voor de Nederlandse waterwegen.

Toelatingseisen

Je moet voldoen aan 1 van de volgende voorwaarden:
  • Je hebt een diploma lbo, vbo of vmbo kaderberoepsgerichte leerweg, vmbo theoretische leerweg, mavo, mavo-vbo of vmbo gemengde leerweg.
  • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (niveau 2) of vakopleiding (niveau 3).
  • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen. Of je hebt een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend.
Kijk altijd op de website van de school om te weten hoe de toelating geregeld is.

Wat leer je?

Je leert hoe sluizen, beschoeiingen, damwanden en dijken worden gemaakt en hoe ze worden onderhouden. Je leert meten en uitzetten en het omleiden van waterstromen. Voor dit werk zijn machines en gereedschappen nodig. Daar leer je tijdens je opleiding mee werken. Als allround waterbouwer leer je ook hoe je het werk moet voorbereiden en hoe je taken kan verdelen. Veiligheid en milieu-eisen komen natuurlijk ook aan bod. De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.


Adres:
Parallelweg 403
3112 NA Schiedam