Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie

Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Sector

Heb je zin in een afwisselende baan? En heb je geen probleem met onregelmatige werktijden? Denk dan eens aan een baan in de horeca! Als assistent horeca, voeding of voedingsindustrie werk je in de bediening of in de keuken. Als je bedient, neem je bestellingen op, je serveert en rekent af. Je moet goed tegen stress kunnen, want soms wordt het opeens heel druk!

In de keuken doe je allerlei dingen. Je smeert broodjes, perst fruit, zet koffie, versiert desserts en snijdt stukken taart. Je warmt ook wel producten op of pakt ze in. Hygiëne is heel belangrijk in de horeca. Als assistent horeca, voeding of voedingsindustrie zorg je daarom voor een schone werkplek. Op school leer je hoe je met klanten omgaat en hoe je een vriendelijke en verzorgde indruk maakt. Je leert om te gaan met een kassa en je leert hoe je met andere mensen samenwerkt.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangtervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijkhiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten aan deze opleiding is het volgende vereist:

  • Je hebt nog geen diploma
  • Je hebt nog geen twee jaar ingeschreven gestaan bij een entreeopleiding
  • Je hebt 16 jaar of ouder

Let op: aan al deze eisen moet worden voldaan. Ben je op 1 augustus van het schooljaar 16 jaar of ouder? Dan mag je in augustus of januari starten met de entreeopleiding. Ben je nog geen 16 jaar op 1 augustus van het schooljaar? Dan kan je pas het volgende schooljaar in augustus starten met de opleiding.

Adres:
Hereweg 99
9721 AA Groningen
E-mail: