Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie
Tijdens de mbo-opleiding Assisent bakker leer je alles over soorten deeg: brooddeeg, korstdeeg, boterdeeg enbeslag. Er wordt ook aandacht besteed aan hygiënisch werken. Daarnaast leer je met apparaten zoals deegmixers te werken.
Als assistent bakker moet je tegen een beetje verleiding kunnen. Je wordt namelijk de hele dag omringd door geurend brood en gebak! Je helpt de bakker bij het maken van brood, gebak en allerlei soorten bolletjes. Als assistent bakker zet je spullen en ingrediënten klaar voor de bakker. Je vet bakblikken in en wast en snijdt ingrediënten. Gebak en broodjes werk je af door ze te versieren of te vullen. Je houdt alles schoon en opgeruimd, want hygiëne is erg belangrijk in een bakkerij.
Toelatingseisen
Om te worden toegelaten aan deze opleiding is het volgende vereist:
- Je hebt nog geen diploma
- Je hebt nog geen twee jaar ingeschreven gestaan bij een entreeopleiding
- Je hebt 16 jaar of ouder
Let op: aan al deze eisen moet worden voldaan. Ben je op 1 augustus van het schooljaar 16 jaar of ouder? Dan mag je in augustus of januari starten met de entreeopleiding. Ben je nog geen 16 jaar op 1 augustus van het schooljaar? Dan kan je pas het volgende schooljaar in augustus starten met de opleiding.