Basisjaar Maatschappelijke Zorg 3/4

Niveau
Duur

Als je werkzaam bent in de Maatschappelijke Zorg, dan help je bij het verzorgen van cliënten die dat zelf niet meer (volledig) kunnen. Je werkt met mensen die kampen met verstandelijke, fysieke, psychische of zintuiglijke beperkingen. De mate van zorg die ze nodig hebben kan verschillen, sommige cliënten hebben weinig hulp nodig en andere kunnen niets zelf. Vanzelfsprekend werk je bij instellingen die deze zorg bieden. De voor de hand liggende voorbeelden zijn de verzorgings- en ziekenhuizen, maar ook asielzoekerscentra en justitiële inrichtingen kunnen jouw expertise gebruiken. Binnen de sociaal-agogische sector heb je dus nog keuze genoeg.


De basis van de opleiding Maatschappelijke Zorg leert je hoe je op een professionele manier de ondersteuningsvragen van een cliënt kunt inventariseren en uitvoeren. Ook de beoordeling van de geboden hulp is jou na deze opleiding wel toevertrouwd.


BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.


Toelatingseisen

Zie per richting.
Adres:
Gare Du Nord 13
1022 LD Amsterdam