Evenementen & Hotelmanagement

Niveau
BOL/BBL
Duur
Sector

IN ÉÉN JAAR VAN MBO NAAR HBO - OP EUROCOLLEGE KAN HET!

Je kan bij EuroCollege al na 1 jaar Mbo doorstromen naar een Hbo opleiding van EuroCollege. Dit is ideaal voor diegene die snel willen doorstromen. Dit is natuurlijk niet voor iedereen mogelijk.

Ga jij ook graag naar een concert, festival of hotel? En wil je leren hoe je mensen een onvergetelijke tijd kunt bezorgen? In de versnelde mbo opleiding Evenementen & Hotelmanagement aan het EuroCollege brengen we je alles bij over de wereld van hotels, restaurants en events! 

Over de opleiding
Tijdens de versnelde en begeleide opleiding Evenementen & Hotelmanagement leer je over alle facetten van evenementenorganisatie, gastvrijheid en management & organisatie. We stomen je klaar tot een professional voor de hospitality industry.

Na de opleiding kun je aan de slag als partymanager, food & beverage medewerker, frontoffice medewerker, assistent projectmanager, marketingmedewerker, floormanager, weddingplanner, eventplanner, assistent bedrijfsleider van een hotel of afdelingschef. Doorstuderen? Dat kan ook! Bij EuroCollege kun je een HBO opleiding volgen zoals Hospitality & Evenementen Management of International Hotel & Hospitality Management.

Welke vakken volg je?
Naast de basisvakken als management & organisatie, communicatie, bedrijfsadministratie en ondernemerschap leer je meer over entertainment, hospitality, eventplanning, eventlogistiek, recreatie & animatie en bestudeer e meerdere talen. Ook loop je stage in een hotel én werk je bij een bedrijf dat evenementen organiseert.

Student aan het woord
International Event & Hospitality student Valentijn Jehee loopt stage bij ADO Den Haag. "Mijn dagen varieren heel erg, ik kan hier binnenkomen om half 9 en gelijk achter mijn bureau zitten en daar van alles doen. Maar ik ook om 7 uur binnen komen om een event op te zetten in het stadion en daar de hele dag mee bezig te zijn."

Nieuwsgierig? Lees meer interviews met studenten over EuroCollege.

Waar?
In Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Groningen.

Studeren aan het EuroCollege is anders
Je mentaliteit is bepalend voor je succes en daar coachen we je op. Wij kennen jou persoonlijk en helpen je snel vooruit. Je zit elke dag van 09:30 tot minimaal 17:00 uur op school. Jij haalt je deadlines en wij zorgen ervoor dat je les altijd door gaat. Zo is je MBO niveau 4+ diploma binnen 2 jaar binnen!

✓ Kleinschalig onderwijs
✓ Échte opdrachtgevers, projecten & evenementen
✓ Gemotiveerde medestudenten
✓ Duidelijke regels & structuur
✓ Docenten uit het bedrijfsleven

In het tweede jaar werk je - naast alle lessen, tentamens en opdrachten – aan een senior project. Je laat zien wat je hebt geleerd en brengt dit in de praktijk. Ook krijg je de kans om te reizen, andere landen te ontdekken en verschillende culturen te leren kennen. Zo maken je van jou een wereldburger met de juiste mentaliteit.

Pas jij bij EuroCollege?
Lijkt deze opleiding je op het lijf geschreven? En wil jij studeren aan de best presterende school op gebied van persoonlijke ontwikkeling? Vraag dan de opleidingsbrochure aan of kom sfeer proeven op een open dag!

Toelatingseisen

 • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
 • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo-niveau 2, of 3)
 • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
 • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
 • Wat leer je?

  Je leert werken in een restaurant en in een hotel. Je krijgt te maken met hotelmanagement en reserveringssystemen. Je leert leiding geven aan medewerkers. Je leert letten op kwaliteit en op hygiëne, want dat is belangrijk voor een goedlopende horecazaak. Natuurlijk leer je ook inkoop en de administratie. De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

  Andere open dagen van deze instelling

  Opleiding in beeld
  Volg ons:

  Adres:
  Kwinkenplein 10
  9712 GZ Groningen