Gastheer/-vrouw
Is een praatje aanknopen met een wildvreemde geen probleem voor jou? Grote kans dat het beroep medewerker bediening/ café-bar je aanspreekt. Je werkt bijvoorbeeld in een restaurant of voor een cateringbedrijf. Je stuurt medewerkers aan en zorgt ervoor dat gasten goed worden ontvangen en dat ze zich thuis voelen. Het draait immers allemaal om de gasten. Je houdt het budget en de wijnvoorraad in de gaten. Ook behandel je klachten.
Je draagt bij aan de gezelligheid maar houdt tegelijkertijd een oogje in het zeil, zodat het niet uit de hand loopt. Zo zorg je dat iedereen een leuke tijd heeft.
Tijdens de opleiding Medewerker bediening cafe-bar staat gastvrijheid centraal. Je leert hoe je met klanten omgaat en hoe je probleemoplossend handelt. Ook krijg je les in hoe je medewerkers aanstuurt. Verder leer je dingen zoals een werkplanning maken, het budget in de gaten houden en de administratie doen.
Toelatingseisen
Wat leer je?
Je leert bestellingen op te nemen en gerechten uit te serveren. Je leert tafels dekken en afruimen. Je leert rekeningen opmaken en afrekenen. Natuurlijk leer je samenwerken met de bar en met de keuken, zodat jouw gasten een geweldige ervaring hebben. De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.