Niveau
Duur
Sector

Zie jij altijd overal kansen? Houd je wel van een beetje risico nemen en loop je niet weg voor een stevige onderhandeling? Dan is de mbo opleiding International Business & Sales aan het EuroCollege iets voor jou! Ontwikkel de mentaliteit van een winnaar en wordt een welgemanierde, succesvolle wereldburger.

De opleiding
Tijdens de versnelde & begeleide opleiding International Business & Sales laten we je de wereld zien van business, trade, sales en ondernemerschap. Een uitdagende opleiding met twee afstudeerrichtingen: export of ondernemen.

Na de opleiding ligt de wereld aan je voeten. Met jouw brede opleiding kun je gaan werken als import- of exportmanager, commercieel manager, salesmanager, marketingmanager, vestigingsmanager of accountmanager. Je eigen onderneming starten kan natuurlijk ook. Liever nog doorstuderen? De HBO opleiding Internationale Business & Entrepreneurship sluit hier perfect op aan! Zeker 70% van onze MBO studenten kiest ervoor om door te gaan.

Welke vakken volg je?
Naast algemene vakken zoals management & organisatie, bedrijfsadministratie, communicatie en diverse talen leer je alles wat met internationale business en sales te maken heeft. Denk aan trade, internationalisering, handspolitiek, import en export, management, internationale politiek, internet en contentmarketing, interculturele communicatie, financieel management, logistiek en business etiquette.

Student aan het woord
Raven Dekker (19), student International Business & Sales: “De structuur en discipline op het EuroCollege is natuurlijk net even iets anders dan die van een normale school. Zo moet je minimaal 75% van de lessen hebben gevolgd, anders mag je geen tentamens maken. Verder moet je elke donderdag in pak naar school komen, zodat je al een beetje kunt wennen aan de etiquette van het bedrijfsleven. De klassen zijn vrij klein: die van mij bestaat uit 14 mensen. Het mooie hiervan is dat de docent iedereen voldoende aandacht kan geven. Natuurlijk is zo’n kleine klas ook heel gezellig!” 

Nieuwsgierig? Lees meer interviews met studenten over EuroCollege.

Waar?
In Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven en Groningen.

Studeren aan het EuroCollege is anders
Je mentaliteit is bepalend voor je succes en daar coachen we je op. Wij kennen jou persoonlijk en helpen je snel vooruit. Je zit elke dag van 09:30 tot minimaal 17:00 uur op school. Jij haalt je deadlines en wij zorgen ervoor dat je les altijd door gaat. Zo is je MBO niveau 4+ diploma binnen 2 jaar binnen!

✓ Kleinschalig onderwijs
✓ Échte opdrachtgevers, projecten & evenementen
✓ Gemotiveerde medestudenten
✓ Duidelijke regels & structuur
✓ Docenten uit het bedrijfsleven

In het tweede jaar werk je - naast alle lessen, tentamens en opdrachten – aan een senior project. Je laat zien wat je hebt geleerd en brengt dit in de praktijk. Ook krijg je de kans om te reizen, andere landen te ontdekken en verschillende culturen te leren kennen. Zo maken je van jou een wereldburger met de juiste mentaliteit.

Pas jij bij EuroCollege?
Lijkt deze opleiding je op het lijf geschreven? En wil jij studeren aan de best presterende school op gebied van persoonlijke ontwikkeling? Vraag dan de opleidingsbrochure aan of kom sfeer proeven op een open dag!

Toelatingseisen

  • Middenkaderopleiding
    Dit is een volledige opleiding van 3 of 4 jaar. Hiervoor gelden dezelfde eisen als de vakopleiding (niveau 3).
  • Specialistenopleiding
    Deze opleiding volg je als je het mbo-3-diploma hebt behaald en wil doorleren in hetzelfde beroep. Deze opleiding duurt dan nog 1 jaar.
Kijk altijd op de website van de school om te weten hoe de toelating geregeld is.

Wat leer je?

Tijdens de opleiding leer je hoe je onderzoek kan doen naar de klant, het product en de markt. Ook leer je hoe je verkoopgesprekken kunt voeren en hoe je onderhandelt over prijs en voorwaarden. Offertes opstellen, relatiebeheer, bedrijfsadministratie en -economie komen ook voorbij tijdens deze opleiding tot junior)accountmanager. De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Andere open dagen van deze instelling

20
apr

Open dag

Locatie:
Tijd: 19:00 - 22:00
Opleiding in beeld

Kennismaken met de opleiding?

Kom naar de open dag

20
apr
Open dag
Tijd: 19:00 - 22:00 uur

Volg ons:

Adres:
Kwinkenplein 10
9712 GZ Groningen

Studenten over deze opleiding