Kok (Flex-opleiding)
Ben jij een echte keukenprins of -prinses? Dan is deze opleiding watvoor jou! Je begint als kok met het wassen, schillen en snijden vaningrediënten. Daarna ga je echt aan de slag. Je bereidt allerlei soorten gerechten zoals salades, soep, pasta's, vlees- en visgerechten. En jemaakt lekkere sauzen. Maar het oog wil ook wat, daarom leg je het etenop een aantrekkelijke manier op het bord. Als kok zorg je er ook voordat alles wat je nodig hebt op voorraad is. Je koopt ingrediënten enproducten in. Je controleert ze op kwaliteit en houdbaarheid.
In dit beroep zijn hygiëne en veiligheid erg belangrijk. Tijdens deopleiding leer je verschillende kooktechnieken. Je leert mengen,kloppen, afgeleren, deeg zetten, bakken, braiseren, frituren, roken enpocheren. Verder leer je te werken volgens veiligheidsvoorschriften.
BOL/BBL
Dit is een BBL-opleiding.
Toelatingseisen
Wat leer je?
Je leert gerechten voor te bereiden, ingrediënten te snijden en kooktechnieken. Je leert omgaan met keukengereedschappen en -apparatuur. Omdat je in een team werkt, leer je ook hoe je dat efficiënt kan doen. En omdat je met voedsel werkt, leer je tijdens de koksopleiding veel over smaken en voedselkwaliteit. De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.