Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.

Over deze opleiding

Niveau
Sector

Ben jij een echte keukenprins of -prinses? Dan is deze opleiding wat voor jou! Je begint als kok met het wassen, schillen en snijden van ingrediënten. Daarna ga je echt aan de slag. Je bereidt allerlei soorten gerechten zoals salades, soep, pasta's, vlees- en visgerechten. En je maakt lekkere sauzen. Maar het oog wil ook wat, daarom leg je het eten op een aantrekkelijke manier op het bord. Als kok zorg je er ook voor dat alles wat je nodig hebt op voorraad is. Je koopt ingrediënten en producten in. Je controleert ze op kwaliteit en houdbaarheid.

In dit beroep zijn hygiëne en veiligheid erg belangrijk. Tijdens de opleiding leer je verschillende kooktechnieken. Je leert mengen, kloppen, afgeleren, deeg zetten, bakken, braiseren, frituren, roken en pocheren. Verder leer je te werken volgens veiligheidsvoorschriften.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangtervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijkhiervoor bij de instelling van je keuze.

Deze instellingen hebben ook een open dag

SVO vakopleiding food - Houten

Kok
12
jul
Open dag
Locatie:
Tijd: 16:00 - 20:00

Friesland College - Leeuwarden

Kok
24
aug
Open dag
Locatie:
Tijd: 16:00 - 18:00

SVO vakopleiding food - Houten

Kok
12
okt
Open dag
Locatie:
Tijd: 16:00 - 20:00

SVO vakopleiding food - Houten

Kok
25
jan
Open dag
Locatie:
Tijd: 16:00 - 20:00

SVO vakopleiding food - Houten

Kok
22
mrt
Open dag
Locatie:
Tijd: 16:00 - 20:00

SVO vakopleiding food - Houten

Kok
19
apr
Open dag
Locatie:
Tijd: 16:00 - 20:00

SVO vakopleiding food - Houten

Kok
21
jun
Open dag
Locatie:
Tijd: 16:00 - 20:00
Adres:
Meeussenstraat 13
4611BP Bergen op Zoom