Leidinggevende bediening
De klant is koning! Als bartender of zelfstandig werkend gastheer hou je deze kreet altijd in je achterhoofd. Je bent het visitekaartje van het café of restaurant waar je werkt. Je zorgt dat klanten tevreden zijn. Je ontvangt gasten en neemt bestellingen op. De bestelling geef je door aan de kok of je maakt het eten zelf klaar. Tenslotte reken je af met de klant. Als er goederen afgeleverd worden, zorg jij dat ze opgeruimd worden. Tegen sluitingstijd zorg je dat je de werkplek schoon en opgeruimd achterlaat. Je sluit de kassa af en telt het geld. Je hebt onregelmatige werktijden en werkt vaak 's avonds en 's nachts.
Tijdens de opleiding staat gastvrijheid centraal. Je leert hoe je met klanten omgaat en hoe je probleemoplossend handelt. Verder kom je te weten hoe je gerechten en drankjes serveert en hoe je voorraden beheert.
Toelatingseisen
Wat leer je?
Je leert leidinggeven aan bedienend personeel in de horeca. Je leert voorraden beheren en bestellen. Je leert aan welke veiligheids- en hygiëne eisen het bedrijf moet voldoen en hoe je daar op toe kunt zien. Je leert begrotingen opstellen en budgetteren. Natuurlijk leer je ook om zelf gasten te bedienen. De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.