Leidinggevende bediening
Ben jij een geboren leider met organisatietalent? Dan is deze opleiding je op het lijf geschreven! Je geeft leiding aan een afdeling, vestiging, team of onderdeel van een bedrijf. Je kunt onder meer aan het werk in de horeca, catering of het toerisme. Dat hangt af van je specialisatie. Als leidinggevende zorg je voor het wel en wee van de afdeling of vestiging. Je zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt en dat de onderneming winst maakt. Hiervoor stel je budgetten op en maak je berekeningen. Bij verlies of als een budget wordt overschreden, kijk je hoe dat komt. Je doet dan het nodige om de verkoopcijfers omhoog te krijgen, door producten te vervangen of de medewerkers te motiveren. Je bent de schakel tussen het management en het personeel. Je geeft leiding aan medewerkers en stuurt ze aan.
Tijdens je opleiding is er veel aandacht voor managementvakken. Je krijgt vakken als middelenmanagement en je leert leiding geven aan personeel.
Toelatingseisen
Wat leer je?
Je leert leidinggeven aan bedienend personeel in de horeca. Je leert voorraden beheren en bestellen. Je leert aan welke veiligheids- en hygiëne eisen het bedrijf moet voldoen en hoe je daar op toe kunt zien. Je leert begrotingen opstellen en budgetteren. Natuurlijk leer je ook om zelf gasten te bedienen. De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.