Machinist hijswerk BBL

Niveau
BOL/BBL
Duur
Als machinist hijswerk werk jij op grote hoogte in een hijskraan. Je tilt met jouw kraan zware materialen van de ene naar de andere plek.

Toelatingseisen

Je moet voldoen aan 1 van de volgende voorwaarden:
  • Je hebt een diploma lbo, vbo of vmbo kaderberoepsgerichte leerweg, vmbo theoretische leerweg, mavo, mavo-vbo of vmbo gemengde leerweg.
  • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (niveau 2) of vakopleiding (niveau 3).
  • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen. Of je hebt een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend.
Kijk altijd op de website van de school om te weten hoe de toelating geregeld is.

Wat leer je?

Je leert de hijskraan bedienen. Omdat elke werkplek weer anders is, zijn er ook verschillende soorten kranen. Je leert hoe je goederen moet oppakken, tillen en voorzichtig weer neerzetten. Veiligheid boven alles in dit werk, je leert dus ook waar je op moet letten om je collega’s en de omgeving niet in gevaar te brengen. Je leert ook de machine te verplaatsen en hoe ze gerepareerd en onderhouden kunnen worden. De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.


Adres:
Parallelweg 403
3112 NA Schiedam