Manager / Ondernemer Horeca
Als manager/ondernemer in de horeca ben je eigenaar en/of bedrijfsleider van een horecabedrijf. Je kunt hierbij denken aan een restaurant of een cateringbedrijf. Omdat horecabedrijven vaak groot zijn delegeer je soms je werk aan afdelingschefs. Jij blijft verantwoordelijk voor de gang van zaken in het bedrijf. Op de opleiding leer je hoe je een horecabedrijf opzet en hoe je dit beheert. Je leert hoe je van je onderneming een winstgevend bedrijf kunt maken.
BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.
Toelatingseisen
Wat leer je?
Je leert werken in een restaurant en in een hotel. Je krijgt te maken met hotelmanagement en reserveringssystemen. Je leert leiding geven aan medewerkers. Je leert letten op kwaliteit en op hygiëne, want dat is belangrijk voor een goedlopende horecazaak. Natuurlijk leer je ook inkoop en de administratie. De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.