Manager havenlogistiek

Niveau
Duur
Sector
Meer weten over deze opleiding? Ga naar de website voor meer informatie.
https://mbo-stc.nl/opleidingen/manager-havenlogistiek

In een haven varen niet alleen boten in en uit. Er worden ook containers vervoerd, vrachtwagens rijden met goederen rond en alles moet op tijd in- en uitgeladen worden. Logistiek is een keten van activiteiten die heel precies op elkaar aansluiten. Als manager havenlogistiek zorg je ervoor dat dit proces goed verloopt. Je haalt transportopdrachten binnen en geeft leiding aan je medewerkers. Ook zorg je ervoor dat de financiële administratie van het transport goed wordt bijgehouden. Omdat je in een internationale omgeving werkt, spreek en schrijf je in het Nederlands, Duits en Engels. Tijdens de opleiding krijg je daar les in. Je leert ook hoe je medewerkers moet aansturen, hoe je de administratie van transportopdrachten bijhoudt en hoe je goed contact kunt houden met opdrachtgevers.

BOL/BBL

Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

 • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
 • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo-niveau 2, of 3)
 • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
 • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
 • Wat leer je?

  Je leert de verschillende soorten vervoer kennen zoals zee- en binnenvaart, lucht-, weg- en spoorvervoer. Die kennis heb je nodig om transporten te kunnen regelen en op elkaar af te stemmen. Je leert hoe je de bijbehorende documenten opstelt. Daarnaast krijg je marketingkennis om je bedrijf succesvoller te maken. En je leert je talen spreken en schrijven. De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

  Adres:
  Waalhaven zuidzijde 16
  3088 HH Rotterdam
  Tel: