Manager/ondernemer horeca
Laat jij je hoofd niet zomaar op hol brengen? Dan heb jij het in je om een eigen zaak te beginnen. Een ondernemer horeca/bakkerij heeft een eigen zaak of is manager van een zaak. Als ondernemer bepaal je het beleid van je onderneming. Jij bent verantwoordelijk voor de gang van zaken. Je neemt medewerkers aan en je zorgt dat iedereen zich aan de wettelijke regels en voorschriften houdt. Tijdens de opleiding krijg je les in marketing-en managementtechnieken. Je leert een ondernemingsplan schrijven en personeel aannemen. Je krijgt ook les in Nederlands en in Engels. Ook leer je hoe je goed moet communiceren naar je medewerkers en naar je klanten toe.
Zit het ondernemen in je en hou je van de horeca/bakkerijbranche? Dan is de opleiding ondernemer horeca/bakkerij iets voor jou!
Toelatingseisen
Wat leer je?
Je leert werken in een restaurant en in een hotel. Je krijgt te maken met hotelmanagement en reserveringssystemen. Je leert leiding geven aan medewerkers. Je leert letten op kwaliteit en op hygiëne, want dat is belangrijk voor een goedlopende horecazaak. Natuurlijk leer je ook inkoop en de administratie. De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.