Niveau
Duur
Sector

Ben je 20 jaar of ouder, eerder uitgevallen op een school vanwege omstandigheden en wil jij graag aan de slag als manager retail in een vestiging van een groot bedrijf? Kun je daarnaast goed met mensen omgaan? Dan kan je met de opleiding Manager Retail 20+ alle kanten op! Retail & Business 20+ is onderdeel van MBO College Zuidoost. Als Manager Retail beheer je een vestiging van een bedrijf dat ergens anders zijn hoofdkantoor heeft. Je houdt het overzicht en je weet precies wat er op jouw locatie moet gebeuren. Want jij bent verantwoordelijk voor het succes van jouw vestiging. Je neemt dus zelf alle beslissingen. Bijvoorbeeld manieren om de omzet te verhogen. Daarnaast geef je leiding aan het personeel. Ook zorg je ervoor dat er een prettige werksfeer is. Als er problemen zijn, los jij ze op.


Door het maatwerk valt de opleiding te behalen in 1,5 tot 3 jaar. Je krijgt les en praktijk op niveau 4. Je studieduur hangt af van je vooropleiding, je werkervaring en inzet. Tijdens de opleiding leer je alles over ondernemen en leidinggeven. Dan zit je ongeveer 60% tot 75% van de tijd op school. De rest van de tijd loop je stage en doe je praktijkervaring op.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.


Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo-niveau 2, of 3)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
  • Adres:
    Fraijlemaborg 135
    1102 CV Amsterdam zuidoost