Meewerkend horeca ondernemer
Als manager/ondernemer van een café of een bar ben je eigenaar en/of bedrijfsleider van een bedrijf dat drank en eten verkoopt. Omdat café┤s en bars meestal niet zoveel personeel in dienst hebben, help je zelf ook bij het doen van het dagelijkse werk. Tijdens de opleiding leer je hoe je een café en een bar kunt beheren.
BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.
Toelatingseisen
Wat leer je?
Je leert hoe de horeca en horecabedrijven in elkaar zitten. Je doet kennis op van eten en drinken. Je leert hoe je het gasten naar de zin kunt maken. Daarnaast leer je leiding geven aan medewerkers en de financiën te regelen. Ook de inkoop en hygiëne komen voorbij. De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.