Technicus engineering

Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Sector

Wat houdt je beroep in?

Middenkader Engineering wil zeggen, dat je als technicus breedinzetbaar bent. Je kunt werken als gespecialiseerde technicus, maar ookwerkzaam zijn in een commerciële, werk voorbereidende of leidinggevendefunctie. Je doet je kennis op binnen het brede thema water. Het beheeren de kwaliteit van water zijn ongetwijfeld een van de grootsteuitdagingen van de 21ste eeuw. Nederland speelt hierin een belangrijkerol en beschikt over heel wat bedrijven en deskundigendie internationaal worden ingezet voor het beheer van water.

Je opleiding in het kort

Centraal staan projecten waar realistische problemen met water wordenbeschreven. Je gaat projectmatig oplossingen zoeken om deze problemen te beheren, te borgen en te verbeteren. Je leert over bouwkundige aspecten die er voor zorgen dat naast bouwkunde ook de architectuur vorm krijgt Verder is er aandacht voor bijvoorbeeld de integratie van gemalen metde natuur en pompen en vijzels, die er voor zorgen dat water op eenverantwoorde wijze wordt verplaatst. Hiervoor doe je kennis op vanwerktuigbouwkundige installaties. De elektrotechniek staat garant voorde motoren en de besturing. Met milieutechniek volgen we het water vanhet riool tot drinkwater. Om delen van een streek of provincie in kaartte brengen waardoor we zicht krijgen op waterstromen kunnen we niet omlandmeettechnieken heen. In het teken van internationalisering krijg jeook Duits en Engels. Verder
maakt wiskunde deel uit van de lesstof.

Wat heb je in je mars?

Je hebt een brede belangstelling en je houdt van de combinatie vanverschillende werkzaamheden. Je kunt zelfstandig en in groepsverbandwerken. Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel en vindt het leuk werk teplannen en te organiseren. Je bent leergierig.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo-niveau 2, of 3)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
  • Wat leer je?

    Tijdens deze opleiding krijg je vaktechnische vakken zoals ontwerpen, installatietechniek, programmeren en technisch tekenen. Ze vormen de basis waarmee je verder kan. Je leert de verschillende materialen, systemen en besturingen kennen. Ook leer je hoe je de kosten kunt berekenen en hoe je een project kunt managen. De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

    Adres:
    Bachstraat 1
    4003 KZ Tiel