Technicus engineering

Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Sector

Wat houdt je beroep in?
De maatschappij verandert snel en de techniek loopt daarin voorop. Veel problemen in de maatschappij worden opgelost middels techniek. Met de opleiding Middenkader Engineering ben je uitstekend toegerust voor een vervolg in het HBO. Je kunt ook direct als technicus aan de slag. Bijvoorbeeld als projectleider voor computergestuurde installaties zoals robots in een operatiekamer of windmolens. Of als ontwerper meedenken in het ontwikkelen van producten die het leven gemakkelijker maken, zoals slimme zorgoplossingen voor ouderen (domotica). Daarnaast kan je ook werkzaam zijn in een commerciële of leidinggevende functie. In deze functies is het belangrijk dat je niet alleen vakkundig bent, maar ook goed met mensen om kan gaan en mee kan denken hoe je maatschappelijke problemen met techniek kan oplossen.

Je opleiding in het kort
De opleiding Middenkader Engineering - samenleving is een brede opleiding. De praktijk staat centraal in je opleiding. In projecten ga je werken aan opdrachten die een bijdrage leveren aan het oplossen van een maatschappelijk probleem. Dit kunnen opdrachten uit de zorgsector zijn of met energiegebruik te maken hebben. Met een kleine groep ga je met de opdracht aan de slag en leer je de theorie direct toe te passen. Je leert veel over het ontwerpen, maken, onderhouden en verkopen van producten en systemen. Naast de vakken die over het beroep gaan volg je ook algemene vakken en wordt je gedurende je opleiding persoonlijk begeleid. In het kader van internationalisering krijg je ook Duits en Engels. De laatste twee jaar wordt aandacht besteed aan je commerciële of leidinggevende kwaliteiten.

Wat heb je in je mars?
Je hebt een brede belangstelling en je houdt van de combinatie van verschillende werkzaamheden. Je kunt zelfstandig en in groepsverband werken. Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel en vindt het leuk werk te plannen en te organiseren. Je bent leergierig.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo-niveau 2, of 3)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
  • Wat leer je?

    Tijdens deze opleiding krijg je vaktechnische vakken zoals ontwerpen, installatietechniek, programmeren en technisch tekenen. Ze vormen de basis waarmee je verder kan. Je leert de verschillende materialen, systemen en besturingen kennen. Ook leer je hoe je de kosten kunt berekenen en hoe je een project kunt managen. De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

    Adres:
    Bachstraat 1
    4003 KZ Tiel