Traiteur
Toelatingseisen
- Je hebt een diploma lbo, vbo of vmbo kaderberoepsgerichte leerweg, vmbo theoretische leerweg, mavo, mavo-vbo of vmbo gemengde leerweg.
- Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (niveau 2) of vakopleiding (niveau 3).
- Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen. Of je hebt een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend.
Wat leer je?
Tijdens de opleiding tot t raiteur vers leer je hoe je de lekkerste gerechten klaarmaakt. Je leert welke ingrediënten goed bij elkaar passen en welke methoden je gebruikt. Daarnaast komen hygiëne, kwaliteit, marketing en planning aan bod. In je werk stuur je ook medewerkers aan en je begeleidt ze. Leidinggeven is ook een onderdeel van de opleiding. De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.