Vakbekwaam hovenier

Niveau
BOL/BBL
Duur
Sector
Als vakbekwaam hovenier weet jij waar je aan moet denken bij de aanleg van een tuin of park. Niet alleen aan planten en vijvers maar ook aan de afwatering bijvoorbeeld en de verlichting en bestrating. Met jouw kennis en vakmanschap maak je echt iets moois.

Toelatingseisen

Je moet voldoen aan 1 van de volgende voorwaarden:
  • Je hebt een diploma lbo, vbo of vmbo kaderberoepsgerichte leerweg, vmbo theoretische leerweg, mavo, mavo-vbo of vmbo gemengde leerweg.
  • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (niveau 2) of vakopleiding (niveau 3).
  • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen. Of je hebt een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend.
Kijk altijd op de website van de school om te weten hoe de toelating geregeld is.

Wat leer je?

Je leert veel over de aanleg en onderhoud van tuinen, parken en andere groenvoorzieningen. Je leert ook over de natuur en de verschillende bodemsoorten en het beheer daarvan. Daarnaast leer je hoe je vijvers en buitenverlichting aanlegt. Je zult veel samenwerken met collega’s, als vakbekwaam hovenier leer je dan hoe je collega’s instrueert. En omdat je voor klanten werkt, leer je adviezen geven. De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.


Adres:
Parkweg 1a2
7772 XP Hardenberg