Vakbekwaam medewerker voeding en technologie
Altijd al willen werken in de voedingsindustrie? Dan is de opleiding voedingsspecialist perfect voor jou! Als voedingsspecialist streef je naar optimale bereidings- en verpakkingsprocessen.
Kwaliteit, veiligheid en hygiëne zijn kernwoorden in de voedingsindustrie. Tijdens de opleiding Voedingsspecialist leer je over voeding en voedingswaarde, de productie, de behandeling, bereiding en verpakking. Als voedingsspecialist zie je er op toe dat iedereen de richtlijnen van de zorgsystemen kent en toepast. Je bent vaak de teamleider van een groep en dient als klankbord voor je collega's. Je plant, begeleidt, adviseert en controleert. Je zorgt ervoor dat zowel jij als je team optimaal kan functioneren.
Tijdens de opleiding voedingsspecialist worden leren en praktijk gecombineerd.
Toelatingseisen
Wat leer je?
Tijdens de opleiding tot vakbekwaam medewerker voeding en technologie leer je van alles over voedsel en alle variaties die er zijn. Je leert over de productie ervan, en het hele proces dat er achter zit tot aan je bord. De vakken voedingsleer, levensmiddelentechnologie en kwaliteitskennis, microbiologie, natuurkunde, scheikunde, wiskunde, economie, ondernemen komen allemaal voorbij. De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.