Allround Signmaker

Niveau 3

Heb je interesse voor communicatie marketing en ben jij creatief? Dan is de opleiding Allround Signmaker misschien wel iets voor jou! Tijdens de opleiding Allround Signmaker leer je signproducten (autoreclame, gevelreclame, reclamezuilen, banners, vlaggen, kleding, tekst- en naamplaten) te ontwerpen, bewerken, vervaardigen en monteren. Daarnaast leer je over het uitvoeren van bestands- en opslagbeheer en bedrijfsvoering. Tot slot leer je alles over technieken die van pas komen bij het beroep van signmaker, zoals plotten, snijden en frezen

Als signmaker ben je bezig met visuele communicatie en bedenk je creatieve oplossingen voor het overbrengen van reclameboodschappen. Je begint in dit vak met uitvoerende werkzaamheden. Denk aan de digitale voorbereiding, printen, plotten, frezen en het snijden van letters en beelden. De Allround Signmaker besteedt ook veel aandacht aan het ontwerpen van signproducten en de bedrijfsvoering. Andere dingen die je doet zijn: een marketing- en salesplan opstellen, klanten werven en materiaal inkopen. Deze opdrachten voor je zelfstandig uit. Daarnaast geef je als Allround signmaker leiding aan je collega’s. Jij bent verantwoordelijk voor de uitvoering van een idee of concept van je opdrachtgever.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

- Havo-diploma: alle profielen
- Vwo-diploma: alle profielen
- Mbo-diploma niveau 3

Er kunnen aanvullende eisen zijn. Neem voor meer informatie contact op met de instelling naar keuze.

Toekomstmogelijkheden

Na afronding van de opleiding Allround Signmaker kan je gaan werken bij gespecialiseerde signbedrijven, in de standbouw of bij grootwinkelbedrijven. Je kunt er ook voor kiezen om verder te leren en een mbo-opleiding zoals vormgever ruimtelijke presentatie & communicatie te volgen.

Duur
Deze opleiding duurt 2-4 jaar.

;