Allround DTP'er

Niveau 3

Ben jij helemaal gek van werken met computers en heb jij interesse in media? Dan is de opleiding tot Allround DTP'er (desktop publishing) wellicht iets voor jou! Tijdens de opleiding tot Allround DTP'er (desktop publishing) leer je zelfstandig diverse grafische en interactieve media-uitingen te creëren. Tijdens de opleiding leer je om met verschillende programma’s (Photoshop, InDesign, Dreamweaver) teksten en foto’s te bewerken. Voor deze opleiding is het van belang dat je zorgvuldig kunt werken, creatief bent en gevoel hebt voor kwaliteit. Daarnaast kun kun je goed samenwerken in een team

Als DTP'er werk je in opdracht van een klant die vertelt jou wat er gemaakt moet worden. Als je je media-uiting hebt opgemaakt, zorg je ervoor dat de opgemaakte brochure gedrukt kan worden of zet je de website online. Denk aan opdrachten als het maken van websites, games, posters, kranten, tijdschriften en nog veel meer.Tijdens de opleiding tot Allround DTP'er volg je lessen op school en doe je beroepspraktijkvorming (BPV) bij een erkend leerbedrijf.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten tot deze opleiding, moet je aan de volgende eisen voldoen:
  • Diploma's en/of certificaten en/of (werk-)ervaring ter beoordeling van de toelatings- en/of plaatsingscommissie
  • Mbo-diploma van een verwante opleiding op niveau 2
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo
  • vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg met doorstroomvoorwaarden

Een intakegesprek of toets kan deel uitmaken van de toelatingsprocedure

Toekomstmogelijkheden

Na het afronden van de opleiding Allround DTP'er 3 kan je aan de slag bij onder andere een reclame-, communicatie- of ontwerpbureau, drukkerij, uitgeverij of andere (grote) organisaties met een eigen ontwerp-/dtp-afdeling.

Duur
Deze opleiding duurt 2-4 jaar.