Gespecialiseerd kok

Niveau
Sector

Je leert om te werken in een grote keuken. Denk aan een keuken die bestaat uit een stuk waar alleen koude gerechten worden bereid en een stuk waar alleen warme gerechten worden gemaakt. Jij leert om die twee delen goed met elkaar samen te laten werken. Jij houdt het overzicht en vertelt mensen wat ze moeten doen. En natuurlijk ga je heerlijk koken. Ook ingewikkelde gerechten zet jij snel op tafel. Bovendien denk je na over de samenstelling van het menu en over betere werkwijzen. Want jij bent kostenbewust! 

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo-niveau 2, of 3)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
  • Wat leer je?

    Je leert leiding nemen over een speciaal deel van de keuken, de koude- of warme keuken of de patisserie bijvoorbeeld. Je leert bijzondere kooktechnieken en de nieuwste trends. Je leert hoe je gerechten kunt ontwikkelen en verder verfijnen. Daarnaast leer je leidinggeven, budgetteren en plannen. De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

    Waar kan ik dit studeren?

    Niveau | Horeca en bakkerij | Rotterdam

    Gespecialiseerd kok - bol

    Albeda, Rotterdam

    Niveau | Horeca en bakkerij | 's-Hertogenbosch

    Gespecialiseerd kok

    Koning Willem I College, 's-Hertogenbosch

    Niveau | Horeca en bakkerij | Sneek

    Gespecialiseerd kok

    Firda (1), Sneek

    Niveau | Horeca en bakkerij | Doetinchem

    Gespecialiseerd kok

    Graafschap College, Doetinchem

    Niveau | Horeca en bakkerij | Leeuwarden

    Gespecialiseerd kok

    Firda, Leeuwarden

    Niveau | Horeca en bakkerij | Nieuwegein

    Gespecialiseerd Kok (bbl, mbo)

    ROC Midden Nederland, Nieuwegein

    Niveau | Horeca en bakkerij | Almere Buiten

    Gespecialiseerd kok

    ROC van Flevoland, Almere Buiten

    Niveau | Horeca en bakkerij | Venlo

    Gespecialiseerd Kok

    Gilde Opleidingen, Venlo

    Niveau | Horeca en bakkerij | Tilburg

    Gespecialiseerd kok

    De Rooi Pannen, Tilburg

    Niveau | Horeca en bakkerij | Eindhoven

    Gespecialiseerd kok

    De Rooi Pannen, Eindhoven

    Niveau | Horeca en bakkerij | Breda

    Gespecialiseerd kok

    De Rooi Pannen, Breda

    Niveau | Horeca en bakkerij | Breda

    gespecialiseerd Kok Cas Spijkers Academie

    Curio, Breda

    Niveau | Horeca en bakkerij | Nijmegen

    Gespecialiseerd kok

    ROC Nijmegen, Nijmegen

    Niveau | Horeca en bakkerij | Haarlem

    Zelfstandig werkend kok

    ROC Nova College, Haarlem

    Niveau | Horeca en bakkerij | Amsterdam

    Gespecialiseerd kok

    ROC van Amsterdam, Amsterdam

    Niveau | Horeca en bakkerij | Amsterdam

    Gespecialiseerd kok

    ROC van Amsterdam, Amsterdam

    Niveau | Horeca en bakkerij | Almelo

    Gespecialiseerd kok (Cas Spijkers Academie)

    ROC van Twente, Almelo

    Niveau | Horeca en bakkerij | Wageningen

    Gespecialiseerd kok

    Rijn IJssel, Wageningen

    Niveau | Horeca en bakkerij | Heerhugowaard

    Gespecialiseerd Kok​

    ROC Horizon College, Heerhugowaard

    Niveau | Horeca en bakkerij | Den Haag

    Gespecialiseerd kok

    ROC Mondriaan, Den Haag