Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie

Niveau 1

Je leert over het werk bij voedingsbedrijven, zoals restaurants, hotels en voedingsfabrieken. Je leert om bijvoorbeeld de keuken en alle apparaten daarin brandschoon te maken. En om een restaurant klaar te maken voor gasten: tafels indekken, servetten vouwen, bestek poetsen en meer. Ook oefen je met het bereiden en inpakken van voedsel. Natuurlijk moet je daarbij goed letten op de houdbaarheid van producten, dus dat komt in de opleiding ook aan bod. Verder leer je om de voorraad te beheren en afval te scheiden.  

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten aan deze opleiding is het volgende vereist:

  • Je hebt nog geen diploma
  • Je hebt nog geen twee jaar ingeschreven gestaan bij een entreeopleiding
  • Je hebt 16 jaar of ouder

Let op: aan al deze eisen moet worden voldaan. Ben je op 1 augustus van het schooljaar 16 jaar of ouder? Dan mag je in augustus of januari starten met de entreeopleiding. Ben je nog geen 16 jaar op 1 augustus van het schooljaar? Dan kan je pas het volgende schooljaar in augustus starten met de opleiding.

Toekomstmogelijkheden

Na één jaar ben je klaar met deze opleiding en kun je gaan werken. De school heeft veel contacten met bedrijven en denkt met je mee over de baan die je na je opleiding zou kunnen doen. Je kan ook doorstuderen binnen het mbo. Afhankelijk van je studieprestatie en een positief advies van je docenten en studentcoach kun je bijvoorbeeld de niveau 2 opleiding Kok volgen.

Duur
Deze opleiding duurt 1 jaar.