Leidinggevende bakkerij

Niveau
Als het gaat om brood, taart en andere, zoete koek ben jij van alle markten thuis. Voor een vers brood draai jij je hand niet om.

Toelatingseisen

  • Middenkaderopleiding
    Dit is een volledige opleiding van 3 of 4 jaar. Hiervoor gelden dezelfde eisen als de vakopleiding (niveau 3).
  • Specialistenopleiding
    Deze opleiding volg je als je het mbo-3-diploma hebt behaald en wil doorleren in hetzelfde beroep. Deze opleiding duurt dan nog 1 jaar.

Kijk altijd op de website van de school om te weten hoe de toelating geregeld is.

Wat leer je?

Je leert de ins en outs kennen van het bakkersbedrijf. Je doet kennis op van brood en banket, wat er in zit en hoe het moet worden gebakken. Je leert grondstoffen inkopen, begroten en budgetteren. Je leert leiding geven over de mensen in de bakkerij. Natuurlijk leer je de kwaliteit- en hygiëne eisen kennen. De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Waar kan ik dit studeren?

Niveau | | Wageningen

Leidinggevende bakkerij (BOL)

Rijn IJssel, Wageningen

Niveau | | Nijmegen

Leidinggevende bakkerij

ROC Nijmegen, Nijmegen

Niveau | | Amsterdam

Leidinggevende bakkerij

ROC van Amsterdam, Amsterdam

Niveau | | Leiden

Leidinggevende bakkerij

mboRijnland, Leiden

Niveau | | Groningen

BBL Leidinggevende bakkerij

Noorderpoort, Groningen

Niveau | | Breda

Leidinggevende bakkerij

Curio, Breda

Niveau | | Eindhoven

Leidinggevende bakkerij

Summa College, Eindhoven

Niveau | | Almelo

Leidinggevende bakkerij BOL

ROC van Twente, Almelo

Niveau | | Leeuwarden

Leidinggevende bakkerij

Firda, Leeuwarden

Niveau | | Arnhem

Leidinggevende bakkerij (koptraject) (BOL)

Rijn IJssel, Arnhem

Niveau | | Leeuwarden

Leidinggevende bakkerij 

Firda (1), Leeuwarden