Leidinggevende bediening

Niveau
Sector

Je leert de mensen uit de bediening aan te sturen. Natuurlijk leer je alles over het werk in de bediening, zoals tafels indekken, gasten ontvangen en bestellingen opnemen. Jij leert ook om de taken te verdelen onder de medewerkers en in te grijpen als er iets mis gaat. Het is jouw taak om ervoor te zorgen dat alles op rolletjes loopt. Ook leer je om nieuwe voorraad te bestellen, de geldzaken te bewaken en een menukaart te maken. 

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo-niveau 2, of 3)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
  • Wat leer je?

    Je leert leidinggeven aan bedienend personeel in de horeca. Je leert voorraden beheren en bestellen. Je leert aan welke veiligheids- en hygiëne eisen het bedrijf moet voldoen en hoe je daar op toe kunt zien. Je leert begrotingen opstellen en budgetteren. Natuurlijk leer je ook om zelf gasten te bedienen. De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

    Waar kan ik dit studeren?

    Niveau 4 | Horeca en bakkerij | Hilversum

    Leidinggevende bediening

    ROC van Amsterdam MBO College Hilversum, Hilversum

    Niveau | Horeca en bakkerij | Rotterdam

    Leidinggevende bediening - bbl

    Albeda, Rotterdam

    Niveau | Horeca en bakkerij | Zwolle

    Leidinggevende bediening

    Landstede MBO, Zwolle

    Niveau | Horeca en bakkerij | Drachten

    Leidinggevende bediening

    Firda, Drachten

    Niveau | Horeca en bakkerij | Sneek

    Leidinggevende bediening

    Firda, Sneek

    Niveau | Horeca en bakkerij | Dordrecht

    Leidinggevende bediening

    ROC Da Vinci College, Dordrecht

    Niveau | Horeca en bakkerij | Nieuwegein

    Leidinggevende Bediening (bbl, mbo)

    ROC Midden Nederland, Nieuwegein

    Niveau | Horeca en bakkerij | Rotterdam

    Bediening (Leidinggevende bediening) BBL

    Zadkine, Rotterdam

    Niveau | Horeca en bakkerij | Tilburg

    Leidinggevende bediening

    De Rooi Pannen, Tilburg

    Niveau | Horeca en bakkerij | Groningen

    BBL Leidinggevende bediening

    Noorderpoort, Groningen

    Niveau | Horeca en bakkerij | Bergen op Zoom

    Leidinggevende bediening

    Curio, Bergen op Zoom

    Niveau | Horeca en bakkerij | Eindhoven

    Leidinggevende bediening

    Summa College, Eindhoven

    Niveau | Horeca en bakkerij | Middelburg

    Leidinggevende bediening

    Scalda, Middelburg

    Niveau | Horeca en bakkerij | Amsterdam

    Leidinggevende bediening

    ROC van Amsterdam, Amsterdam

    Niveau | Horeca en bakkerij | Leiden

    Leidinggevende bediening

    mboRijnland, Leiden

    Niveau | Horeca en bakkerij | Arnhem

    Leidinggevende bediening (koptraject)

    Rijn IJssel, Arnhem

    Niveau | Horeca en bakkerij | Meppel

    Leidinggevende bediening

    Drenthe College, Meppel

    Niveau | Horeca en bakkerij | Schagen

    Leidinggevende bediening

    Vonk, Schagen

    Niveau | Horeca en bakkerij | Den Haag

    Leidinggevende bediening

    ROC Mondriaan, Den Haag

    Niveau | Horeca en bakkerij | 's-Hertogenbosch

    Leidinggevende bediening

    Koning Willem I College, 's-Hertogenbosch

    Niveau | Horeca en bakkerij | Leeuwarden

    Leidinggevende bediening

    Firda, Leeuwarden

    Niveau | Horeca en bakkerij | Maassluis

    Leidinggevende bediening - bol

    Albeda, Maassluis