Medewerker versindustrie
Je leert bijvoorbeeld over het werk in een fabriek die voedsel verwerkt. Je komt erachter hoe de machines werken en hoe je het afval afvoert. En natuurlijk hoe je bijvoorbeeld vlees in stukken snijdt en netjes verpakt voor de supermarkten, horeca-groothandels, enzovoort. Je krijgt ook lessen in hygiënisch werken. En je leert om kritisch te kijken naar de kwaliteit van de producten: is alles nog houdbaar? Is het goed verpakt?
Toelatingseisen
Wat leer je?
Je doet productkennis op tijdens je opleiding tot medewerker versindustrie. Je leert hoe je goederen in ontvangst neemt en hoe je ze verwerkt. Omdat je met versproducten werkt, leer je ook te letten op hygiëne en houdbaarheid. De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.
Waar kan ik dit studeren?
Niveau | Voedsel, natuur en leefomgeving | Urk
Medewerker versindustrie
Firda, Urk
Niveau | Voedsel, natuur en leefomgeving | Heerhugowaard
Operator versindustrie
SVO vakopleiding food, Heerhugowaard
Niveau | Voedsel, natuur en leefomgeving | Rijswijk
Productiemedewerker slachtproces
SVO vakopleiding food, Rijswijk
Niveau | Voedsel, natuur en leefomgeving | Hoogvliet Rotterdam
Medewerker versindustrie
Technicom B.V., Hoogvliet Rotterdam
Niveau | Voedsel, natuur en leefomgeving | Zwolle
Logistiek medewerker versindustrie
SVO vakopleiding food, Zwolle
Niveau | Voedsel, natuur en leefomgeving | Houten