Over deze opleiding

Niveau
Graad
Vorm
Sector
Jij bent onderzoekend, houdt van scheikunde en van de wereld van moleculen. Na de opleiding Chemie kun je kunststoffen, medicijnen of levensmiddelen ontwikkelen, of is bewijsmateriaal je specialisme. Na deze scheikundestudie haal je voor duurzame producten bruikbare grondstoffen uit afvalproducten of uit de natuur. Je onderzoekt welke stoffen beschermen tegen ziektes, leert monsters analyseren om productiemethodes te verbeteren en bekijkt met geavanceerde apparatuur DNA of dopingsporen. Bij deze brede opleiding leer je technieken om processen of producten te verbeteren en doe je onderzoek naar grondstoffen en materialen. Je houdt je later bezig met de samenstelling van voeding of medicijnen. Met grondstof- en materiaalkeuze. Met technieken om producten en processen te verbeteren en te ontwikkelen. Of je richt je juist op forensische chemie of forensisch sporenonderzoek. De hbo-opleiding Chemie is kleinschalig en heeft een persoonlijke sfeer. Praktijk en projecten staan centraal, theorie pas je direct toe. Met 5 majors heb je veel keuzemogelijkheden en geef je de opleiding zelf vorm. Na je afstuderen ben je Bachelor of Science.

Toelatingseisen

C&M
Niet toelaatbaar
E&M
Niet toelaatbaar
N&G
Volledig toelaatbaar
N&T
Volledig toelaatbaar
C&M
Niet toelaatbaar
E&M
Niet toelaatbaar
N&G
Volledig toelaatbaar
N&T
Volledig toelaatbaar

Bindend studieadvies

Aan het eind van jouw eerste studiejaar moet je aan onderstaande minimale eisen voldoen om jouw opleiding te kunnen vervolgen:

Het aantal perioden.
Periode: 12
Het aantal studiepunten die je behaald moet hebben. Voor elk vak dat je met een voldoende afsluit, krijg je studiepunten.
Minimale ECTS: 52

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Deze opleiding
Chemie
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
8.8 8.3 0.5
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
7.9 7.7 0.2
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
7.8 7.8 0
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
8.1 7.5 0.6
Totaalscore
8.1    
Toon meer

Adres:
Hogeschoollaan 1
4818 CR Breda