Over deze opleiding

Niveau
Graad
Vorm
Sector
Wil jij anderen raken met theater, media en film? Leer de wereld om jou heen te veranderen als maker en docent met de opleiding Docent Theater in Zwolle. In het kort: * Uitgeroepen tot topopleiding door hbo-Keuzegids * Werk in het theater én daarbuiten op locatie: trek rond naar allerlei plekken in het (buiten)land om met verschillende communities te werken * Krijg tools om jezelf klaar te stomen voor een leven lang ontwikkelen als vooruitstrevende theater- en mediamaker * Regisseren, vormgeven, filmen en produceren met veel aandacht voor licht, geluid en innovatieve technologieën * Leer onderzoekend en ontwerpend maken met design thinking * In ons gebouw met vooral beeldende opleidingen ontwikkel je een brede blik op theater: van installaties en performances tot film, gespreksvormen en voorstellingen Je kunt de opleiding Docent Theater ook studeren in Arnhem. Kijk voor meer informatie op https://www.artez.nl/opleidingen/docent-theater-zwolle.

Toelatingseisen

Technische en fysieke vaardigheid die blijkt uit: dramatische technieken, onderverdeeld in ritme, klank, detail, articulatie, coördinatie, beweging, vermogen tot transformeren en schakelen; vermogen tot concentratie, inleving, gevoelsuiting en observatie. Artistieke aanleg die blijkt uit: creativiteit, inlevingsvermogen, transformeren en samenspel; zelfacceptatie en authenticiteit, verbeelding en fantasie, verbeelde werkelijkheid en geloofwaardig personage; klank- en tekstgevoeligheid, muzikaliteit; originaliteit bij improvisatie en presentatie

Bindend studieadvies

Aan het eind van jouw eerste studiejaar moet je aan onderstaande minimale eisen voldoen om jouw opleiding te kunnen vervolgen:

Het aantal perioden.
Periode: 12
Het aantal studiepunten die je behaald moet hebben. Voor elk vak dat je met een voldoende afsluit, krijg je studiepunten.
Minimale ECTS: 45

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Deze opleiding
Docent Theater
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
9.8 9.4 0.4
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
8.3 8.6 -0.3
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
8.5 8.3 0.2
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
7.5 7.7 -0.2
Totaalscore
8.2    
Toon meer

Adres:
Rhijnvis Feithlaan 50
8021 AM Zwolle

Deze instellingen hebben ook een open dag

HKU - Utrecht

29
sep
Meeloopdag Kunst en Economie
Locatie:
Tijd: 11:00 - 13:00

HKU - Utrecht

11
okt
Meeloopdag Kunst en Economie
Locatie:
Tijd: 11:00 - 13:00

HKU - Utrecht

26
nov
Open dag HKU
Locatie:
Tijd: -