Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Wiskunde

Hogeschool Rotterdam

Over deze opleiding

Niveau
Graad
Vorm
Sector
Vrijwel geen vak kan zonder de kennis en principes van de wiskunde. Dat weet jij natuurlijk al lang en daarom wil je leerlingen laten ervaren hoe leuk het is om wiskunde te leren. Een wiskundeleraar leert niet alleen trucjes aan, maar heeft genoeg aandacht voor het WETEN HOE en WETEN WAAROM. In onze wiskundecursussen zoals Algebra, Analyse, Meetkunde en Statistiek verdiep je je in de wiskunde om ver boven de stof uit het tweedegraads gebied te staan. Ook verbreed je je kennis bij cursussen als Toegepaste wiskunde en Geschiedenis van de wiskunde. Ten slotte onderzoek je bij de cursussen Vakdidactiek wat er allemaal komt kijken bij het leren van wiskunde door je leerlingen. In Rotterdam leiden we leraren op die niet alleen simpelweg een lesje uit een schoolmethode uitvoeren. Je leert dus zelfstandig je lessen te ontwikkelen, met een wiskundemethode als hulpmiddel. Je leert ontdekken wat je wilt bereiken met je leerlingen en je ontwikkelt het zelfvertrouwen om dat op jouw manier vorm te geven.

Toelatingseisen

C&M
met Wiskunde B
E&M
met Wiskunde B
N&G
met Wiskunde B
N&T
Volledig toelaatbaar
C&M
met Wiskunde A of Wiskunde B
E&M
Volledig toelaatbaar
N&G
Volledig toelaatbaar
N&T
Volledig toelaatbaar

Bindend studieadvies

Aan het eind van jouw eerste studiejaar moet je aan onderstaande minimale eisen voldoen om jouw opleiding te kunnen vervolgen:

Het aantal perioden.
Periode: 12
Het aantal studiepunten die je behaald moet hebben. Voor elk vak dat je met een voldoende afsluit, krijg je studiepunten.
Minimale ECTS: 48

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Deze opleiding
Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Wiskunde
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
8.5 8.6 -0.1
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
8 7.9 0.1
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
8.2 8 0.2
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
7.4 7.6 -0.2
Totaalscore
7.3    
Toon meer

Adres:
Rochussenstraat 198
3015 EK Rotterdam