Cel- en genbiotechnologie

Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Graad
Sector

Het masterprogramma Bio-ingenieurswetenschappen: Cel- en Genbiotechnologie biedt je een wetenschappelijke opleiding gericht op het verwerven van inzicht in biologische processen en het functioneren van levende organismen. De opleiding zorgt voor de ontwikkeling van een kwantitatief inzicht in de biologische processen en de capaciteit tot kritische reflectie over een wetenschappelijke/technologische materie. Overigens is er de mogelijkheid om zelfstandig problemen te detecteren, te analyseren en op te lossen. Bovendien zal je wetenschappelijke taalvaardigheid ontwikkelen waarbij genbiotechnologie centraal staat.

In de opleiding Master of Science in de Bio-ingenieurswetenschappen: Cel- en Genbiotechnologie staat de kennis en de toepassing van de cellulaire en moleculaire processen in mens, dier, plant en micro-organismen centraal. Dit laat de afgestudeerde toe organismen te wijzigen en ze aan te wenden in een breed spectrum van processen en toepassingen in o.a de biomedische, landbouwkundige, milieutechnologische en farmaceutische sectoren.

Je verwerf een grondige kennis in volgende domeinen:
- Moleculaire biologie
- Celbiologie
- Genetica
- Biochemie
- Nanobiologie
- Fysiologie
- Immunologie

Toelatingseisen Master

Voor masters gelden specifieke toelatingseisen. Raadpleeg de website van de desbetreffende instelling voor de concrete toelatingseisen.

Bekijk waar je dit kan studeren

Hoe wordt deze studie beoordeeld?

Voltijd
Algemeen oordeel
-
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over het opdoen van onderzoekend vermogen binnen de opleiding, denk bijv. aan analytisch denken, het doen van praktijkgericht onderzoek en het schriftelijk rapporteren over praktijkgericht onderzoek.
Aansluiting beroepspraktijk
-
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
-
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
-
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
-
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
-
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de tevredenheid met hun baan.
Tevreden met baan
-
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over het loopbaanperspectief.
Tevreden over loopbaanperspectief
-
Het tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) dat studenten geven over de toetsing en beoordeling door de opleiding, denk bijv. aan de duidelijkheid over criteria waarop getoetst wordt en het aantal toetsmomenten.
Toetsing en beoordeling
-
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de mate waarin je wordt voorbereid op je beroepsloopbaan, denk bijv. aan het contact dat je hebt met de praktijk (stages).
Voorbereiding beroepsloopbaan
-
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de wetenschappelijke vaardigheden wo.
Wetenschappelijke vaardigheden wo
-
Toon meer statistieken
Enquêtejaar 0