Maxime is op taalreis tijdens de coronapandemie

Geschreven op: 1 apr 2021
Buitenland en Tussenjaar

Een taalreis maken tijdens de coronapandemie… Het is misschien niet meteen het eerste waar je aan denkt, maar toch studeren op dit moment Nederlandse studenten in het buitenland met EF. Veel jongeren twijfelen of ze hun examens gaan halen, of hebben moeite met het kiezen van een studie. Een taalcursus is een goede voorbereiding op bijvoorbeeld een Engelstalige opleiding, maar het kan je ook helpen om je Spaans, Koreaans of een andere taal naar een hoger niveau te tillen. Of je nu een tussenjaar neemt of een paar weken in de zomer mee gaat.

Hieronder lees je over de ervaring van Maxime, die op dit moment bij EF San Diego Engels studeert. Wat merkt zij van de pandemie?

Waarom heb je ervoor gekozen om Engels te studeren met EF in San Diego?

‘Het is een grote en erg internationale organisatie waardoor je bijvoorbeeld in contact komt met Fransen maar ook met Japanners. Ook heeft EF een ambassadeurs programma wat mij erg aantrok omdat ik het superleuk vind om anderen te helpen. Zonder Corona zou ik met EF een High School jaar in Amerika gedaan hebben. Dit kon toen helaas niet doorgaan, maar het gaf mij wel de kans om te onderzoeken wat EF nog meer te bieden had. Ik wist zeker dat ik weg wilde uit Nederland om Engels te leren, omdat dit een van de meest gesproken talen ter wereld is.’

Hoe ervaar je het leven op de campus?

‘Ik ben erg blij dat ik op de campus verblijf zodat ik optimaal gebruik kan maken van wat de campus te bieden heeft. Het is een van EF’s grootste en nieuwste campussen met super veel faciliteiten. Vooral het zwembad en het volleybalveld vind ik zo fijn om altijd binnen bereik te hebben. Maar het leukste van de campus is het opbouwen van vriendschappen. Van thuis wonen met je gezin, naar met een groep internationale studenten in de lounge zitten. Naar mijn idee is dit de beste manier om vrienden te maken omdat je echt samenwoont. Samen eten, film kijken, huiswerk maken, activiteiten doen of gewoon lekker bij het zwembad liggen.’

Hoe ziet het studentenleven er momenteel uit, gezien de omstandigheden?

‘Momenteel mogen we San Diego County niet uit. Doe je dit wel, dan moet je 2 weken in quarantaine. Maar de oppervlakte van de County kan je vergelijken met de provincies Zeeland, Noord-Brabant, Utrecht en Limburg bij elkaar opgeteld, dus het is geen grote restrictie. We dragen overal op de campus en in andere gebouwen zoals winkels ons mondmasker en onze temperatuur wordt dagelijks gemeten.’

Wat is je favoriete herinnering van jouw ervaring tot nu toe?

Ik denk de dag dat we uit quarantaine mochten een van mijn leukste herinneringen is. We waren zo blij om na 4 dagen eindelijk naar buiten te kunnen! Eerst de campus verkend en daarna gingen we naar Target om wat spulletjes en snacks te halen. Vervolgens gingen we naar Chipotle waar ik een heerlijke bowl heb gehaald. Dit was de eerste keer dat we ook, behalve in de badkamer in quarantaine, met niet-Nederlanders konden praten. Na het eten zijn we nog even gaan kijken bij een tweedehands kledingwinkel. In Amerika is dat mega bekend en best leuk ook omdat er echt veel kleding is die nog steeds goede kwaliteit heeft.

Een andere leuke herinnering van afgelopen weekend was een road trip naar Borrego Springs, een woestijn die op ongeveer 2 uur rijden van de campus ligt. Gezellig met Engelse, Duitse en Nederlandse muziek reden we naar de woestijn toe. Onderweg zijn we gestopt om wat foto’s te maken en toen we in de woestijn aankwamen was het wel 42*C.

Hoewel het zo warm was wilden we toch een korte hike doen. Na 20 minuten lopen zijn we teruggelopen omdat het toch te veel werd voor een paar mensen. Met de terugreis lag de helft te slapen dus het was lekker rustig. En om de dag goed af te sluiten zijn we naar Sunset Cliffs gegaan voor de zonsondergang. Een super leuke dag dus!