Overweeg jij een tussenjaar

Geschreven op: 8 apr 2022
Buitenland en Tussenjaar
Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.

Het kabinet heeft onlangs aangekondigd dat het leenstelsel voor studiefinanciering weer vervangen gaat worden door een basisbeurs. Dit zal financiële gevolgen hebben voor iedereen die van plan is binnenkort te gaan studeren. Ga jij in deze nieuwe situatie geld besparen of maak je juist extra kosten? EF Education First zocht het voor je uit.


DE (HER)INTRODUCTIE VAN DE BASISBEURS

Dat het leenstelsel komt te vervallen is voor velen goed nieuws. Desalniettemin, zal de basisbeurs pas geïntroduceerd worden in het schooljaar van 2023-2024. Dat betekent dat alle studenten die in 2022 starten met hun studie pas vanaf hun tweede jaar gebruik kunnen maken van de basisbeurs. Je bent dus voordeliger uit als je in 2023 start met je studie!

 

BESTEED €2.701 AAN WAARDEVOLLE HERINNERINGEN

Hoe ziet dit financiële plaatje er exact uit? Als uitwonende student ontvang jij vanaf 2023 een basisbeurs van €255 per maand; een bedrag dat jij als gift ontvangt wanneer je binnen 10 jaar jouw diploma behaalt.

Wanneer je in 2022 met een studie start, en daardoor nog voor één jaar binnen het leenstelsel valt, loop je in het eerste studiejaar deze beurs helaas elke maand mis. Ondanks de compensatie van €359 die de overheid aan deze groep studenten wil bieden, zal je in het eerste jaar alsnog €2.701 aan studiekosten zelf neer moeten leggen, terwijl dit het jaar erop niet meer van toepassing is.

 In deze huidige situatie heb je daardoor twee keuzes:

  1. Je start met jouw studie in 2022, waar €2.701 opgaat aan studiekosten.
  2. Je besteedt de €2.701 aan waardevolle herinneringen, zelfontwikkeling, het maken van nieuwe vrienden en het leren van een nieuwe taal.

Hoe zou jij de €2.701 het liefste willen besteden?

 

JOUW ULTIEME TUSSENJAAR

Neem het zekere voor het onzekere en kies voor een tussenjaar, het leren van een nieuwe taal en zelfontwikkeling. EF Education First helpt je hier graag mee verder!

Met EF volg je niet alleen een cursus op locatie, maar ontdek ook de wereld, kom je in aanraking met andere culturen, maak je nieuwe vrienden en leer je jezelf beter kennen. Een onvergetelijk avontuur die je jouw hele leven zal bijblijven.

Hoe jouw taalcursus eruitziet is helemaal aan jou. Kies uit 10 verschillende talen en voor één of meerdere van de 50 bestemmingen wereldwijd. Met EF kan je al 2 weken, maar ook 11 maanden op reis. Een extra pluspunt: vluchten en accommodaties zijn bij de reis inbegrepen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de opties?

Plan een informatiegesprek in met één van de EF programma-adviseurs en boek jouw droomreis vandaag nog! Laat het besparen beginnen!