Wat voor type vakantieganger ben jij?

Geschreven op: 25 jun 2024
Buitenland en Tussenjaar

Na een jaar hard werken heb je dan eindelijk zomervakantie. Alle stress van de afgelopen weken kan je even laten gaan en het relaxen kan beginnen, maar niet iedereen brengt zijn vakantie het liefste door in de brandende zon, op een strandbedje met een cocktail in de hand.

In dit blog zetten wij 10 verschillende soorten vakantiegangers onder elkaar:

Benieuwd tot welke jij behoort? Doe de test! 

1. De control-freak:

Het liefste plan jij je vakantie een jaar vooruit. Weken van tevoren bekijk jij wat de leukste activiteiten zijn in de buurt, zoek je de lekkerste restaurantjes uit en check je de weersvoorspelling dagelijks. Als het even kan maak jij een planning per uur en is er een grote map met alle belangrijke documenten. De boardingpassen zijn altijd in jouw bezit en ook de route van en naar de vakantiebestemming wil jij het liefste bepalen. Herkenbaar? 😉

2. De ‘even lekker niks’er':

Vakantie is voor jou lekker helemaal niks doen! Het liefste ergens in een zonnig oord met all-inclusive cocktails, ijsjes en massages. Als het aan jou ligt verlaat jij jouw vakantieverblijf alleen voor een middagje shoppen of een dagje op het strand. 

3. De avonturier:

Voor jou is vakantie op avontuur gaan! Jij wilt nieuwe plekken, mensen en dingen ontdekken, om zo voldaan naar huis te vertrekken met een rugzakje vol nieuwe ervaringen. Ieder mooi stadje, strand en plein wil jij zien! ‘You only live once’ is jouw levensmotto en het liefst zie jij alles van de wereld.

4. De cultuursnuiver:

Geschiedenis was misschien wel jouw favoriete vak. Jij wilt weten wat er schuilgaat achter het culturele centrum van de stad die je bezoekt. Het liefst zoek je verkoeling in de airconditioning van het lokale museum en ga je er iedere dag op uit. Musea, tentoonstelling, kunstmarkten je krijgt er geen genoeg van!

5. De Bourgondiër:

“Calories don’t count on vacation’’ is jouw lijfspreuk. Jij gaat het liefste naar een streek waar ze gespecialiseerd zijn in goed eten. Zoals Champagne voor, je raadt het al, de lekkerste champie, of juist naar Parma voor de lekkerste ham, de Franse kazen, Spaanse tapas, en Italiaanse pasta doen jou het water in de mond lopen. Hét ultieme vakantiegevoel ervaar jij in een goed restaurant met spectaculair uitzicht en uiteraard goed gezelschap.

6. De selfiestick toerist:

Wellicht wil je er niet aan toegeven, maar ze bestaan toch echt: de selfiesticktoeristen. Misschien ben jij er wel een van. Je zult koste wat kosten van iedere steen en hoek van de straat een foto maken. Aan het eind van de vakantie verzamel jij ze in een groot fotoboek die iedereen moet en zal zien. “Kijk hier zat mijn vinger voor de lens, maar daar staat toch echt de Eiffeltoren!”. Jij wurmt je door alle menigtes om de beste foto’s te maken en de hop on hop off bus is jouw tweede thuis.

7. Natuurliefhebber:

Of je nou van de natuur houdt, van de gezelligheid van de camping of van allebei, het is voor jou ieder jaar vaste prik. Hup! De hele inboedel in de vouwwagen en de hele familie gaat mee naar de favoriete camping. Ieder jaar ontmoet je dezelfde vriendengroep en kletsen jullie tot in de late uurtjes. Vroeger ging je er naar de kinderdisco en nu zit je met je beste vakantievrienden om een kampvuur. Het is helemaal niet gek hoor, zo'n camping lover zijn. 

8. De cityhopper ofwel de nomaad:

Als jij je iets te lang op een plek bevindt ga jij je vervelen en dat moeten we niet hebben! Dus stippel jij zorgvuldig de vakantie uit, met hier een luxe hotelletje, schattige b&b en soms het nodige hostel. Zo zie je alles wat je wilt zien én ontmoet je veel nieuwe mensen. Nieuwe herinneringen maken is voor jou het belangrijkst.

9. Party animal:

Lloret, Albufeira, Mallorca, Split of Budapest jij bent overal al geweest. Jij gaat het liefste met je vrienden op vakantie voor een weekje zon, zuipen en... vul zelf maar in. Overdag (of zeg maar ’s middags) lig jij te bakken in de zon, om daarna te dansen tot de zon opkomt.

10. Workaholic:

Vakantie? Dat staat niet in jouw woordenboek. Jij bewaakt het liefste het kantoor wanneer iedereen voor een paar weken verdwijnt. Jij geniet van de rust in ons kikkerlandje en zoekt lekker de verkoeling op binnen in de airco.