Zo maak je jouw werkplek duurzaam

Geschreven door: Julia Boogaard
Op: 22 sep 2024
Geld en werk

Duurzaamheid. Hét onderwerp van de 21e eeuw, maar misschien niet iets waar je elke dag mee bezig bent. Toch zijn er een heleboel kleine dingen die jij zou kunnen doen om jouw steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld. Op je werkplek bijvoorbeeld! Wat die dingen zijn lees je hier.

 

Energiebesparing

Wellicht niet voor iedereen even voor de hand liggend, maar er zijn wat kleine handelingen die toch een hoop kunnen besparen. Schakel elektronische apparaten uit wanneer je ze niet gebruikt. Wanneer ze constant aanstaan gaat de batterij leeg, daardoor moet je ze opnieuw opladen. Zonde!

Papierverbruik verminderen

Het is lekker makkelijk om alles altijd maar te printen. Maar probeer eens een week zonder. Je moest eens weten hoeveel bomen er gekapt worden voor een stapeltje papier. Het opslaan van documenten is meestal online ook georganiseerder, wel het proberen waard. 

Herbruikbare materialen aanschaffen

Herbruikbare koffiebekers, waterflessen, lunch ‘trommels’... Er is tegenwoordig van alles om je dagelijkse koffietje vanuit huis mee te nemen. Scheelt een hoop geld en het is nog duurzaam ook. 

Recycling

Het scheiden van afval verschilt per gemeente. Wanneer er bij jou in de buurt geen verschillende afvalbakken zijn zou je jou afval wel op je werkplek kunnen scheiden. Met die blikjes en flesjes verdien je vaak ook nog eens statiegeld en dat is natuurlijk mooi meegenomen.  

Minder vlees eten

Probeer eens geen vlees te eten op je werk Ruil je boterham met leverworst in voor een broodje hummus met komkommer of eet een lekkere salade. Gezond én goed voor het milieu.

 

Over Julia Boogaard