Studeren in... Delft

Geschreven op: 1 apr 2021
Op kamers

Delft is een echte studentenstad. Alleen aan de TU Delft studeren al 20.000 studenten! Delft is een gezellige, pittoreske stad met veel kroegen, terrassen en restaurantjes. Voor grote clubs moet je uitwijken naar het nabijgelegen Den Haag of Rotterdam, maar met 30 studentenverenigingen is er altijd gezelligheid te vinden. Je ontdekt Delft tijdens de OWee introductieweek halverwege augustus!

In Delft kun je opleidingen vinden aan de Technische Universiteit, De Haagse Hogeschool en Hogeschool InHolland.

Voorzieningen & vertier in Delft

Aantal inwoners

103.217

Aantal studenten

24.388

Aantal studenten wonend in Delft

12.824

Aantal hogescholen en universiteiten       

4

Aantal bioscopen

2

Aantal cafés

70

Aantal musea

2

Aantal theaters

2

 

Deze studenten gingen je voor in Delft!

Delftsche Studenten Bond - Emma (20)

Emma is een eerstejaars studente bij de Delftsche studenten bond, ook zit zij in haar eerste jaar Food, Commerce & Technology aan de hogeschool InHolland Delft.  
"In eerste instantie wilde ik van geen enkele vereniging lid worden maar na een paar gezellige dagen in de OWee op de DSB heb ik mij toch ingeschreven bij deze topvereniging. Dit is de beste keuze die ik als student ooit gemaakt heb. Ik kom uit Amsterdam dus kende nog niemand in delft, maar ik voelde me hier meteen thuis. Door het knusse en de gekheid van de DSB vond ik het hier minstens 15 keer zo leuk dan bij andere verenigingen waar ik langs ben gegaan. Wat ik erg leuk vind aan de DSB is dat je altijd in contact komt te staan met leden uit verschillende jaarlagen door de verticale groeperingen. In een korte tijd leerde ik veel leden en de vereniging zelf erg goed kennen. 
Ik ben direct gevraagd voor een eerstejaarscommissie die open feesten organiseert; op deze manier heb ik veel geleerd over wat er allemaal bij komt kijken en word ik nog meer betrokken bij de DSB. Als je problemen hebt of ergens niet uitkomt met jezelf of je studie, zijn er genoeg leden die je willen helpen of ondersteunen waar nodig. Zo had ik heel lang geen kamer in Delft maar kon ik altijd wel bij iemand terecht. Nu merk ik al dat ik vrienden heb gemaakt die ik niet meer kwijt zou willen!"

CSR – Christie (20)

Christie is tweedejaars student Klinische Technologie en is dit jaar lid geworden van C.S.R. Delft. Christie vertelt: ‘Vorig jaar begon mijn studentenleven in Delft. Ik zat toen alleen nog niet bij een studentenvereniging, dus mijn ‘studentenleven’ bestond toen vooral uit het naar de universiteit gaan. Ik merkte alleen tijdens dat jaar, dat ik heel erg behoefte had aan een christelijk netwerk in Delft en ik wilde graag doordeweeks meer gezellige avonden met studenten. Ik ben daarom dit jaar lid geworden bij C.S.R. Delft. C.S.R. Delft is een actieve christelijke studentenvereniging, waar je je geloof kan ontplooien en waar je elke donderdag gezellig kan borrelen. Er zijn activiteiten als kringavonden, lezingen en aanbiddingsavonden, die je echt verder helpen in je geloof. Daarnaast is de borrel een goed moment om weer bij te kletsen met vrienden, maar ook juist om weer nieuwe mensen te leren kennen.  Verder kan je mee met verschillende reizen. Ik ben bijvoorbeeld zelf dit jaar mee gegaan met ‘Sneeuwprêt’. Ik vond het onwijs leuk om samen met studenten lekker een week te gaan skiën. Kortom, C.S.R. Delft is een gezellige vereniging wat vormend is voor je geloof en het is een plek waar je veel leuke christelijke studenten kan ontmoeten.’