Studeren in... Den Haag

Geschreven op: 1 apr 2021
Op kamers

Den Haag draagt met trots de titel ‘internationale stad van vrede en recht’. Met de aanwezigheid van koning, regering, internationale gerechtshoven, ambassades en internationale bedrijven heeft Den Haag een groot internationaal aanzien. Den Haag biedt een breed aanbod van aantrekkelijke opleidingen met een internationaal karakter. Den Haag biedt voor ieder wat wils: cultuur, cafés, poppodia, nachtclubs en musea. Als je de drukte even ontvluchten, zit je zo op het strand van Duindorp of Scheveningen. Of in één van de vele mooi parken. Kamers zijn erg schaars dus ga vroeg op zoek naar een kamer.

In Den Haag kun je onder meer studeren aan De Haagse HogeschoolHogeschool der Kunsten Den Haag en Universiteit Leiden - Campus Den Haag

Voorzieningen & vertier in Den Haag

Aantal inwoners

544.766

Aantal studenten

30.769

Aantal studenten wonend in Den Haag      

26.142

Aantal hogescholen en universiteiten

10

Aantal bioscopen

4

Aantal cafés

484

Aantal musea

19

Aantal theaters

14

Deze studenten gingen je voor in Den Haag!

Käthe en Yannick - HSV 

Käthe: "Ik ben in mijn het eerste jaar van mijn studie lid geworden van de Haagsche Studenten Vereeniging (HSV). Ik wilde altijd al wel het 'echte' studentenleven volgen en wilde dus graag bij een studentenvereniging. In Den Haag zijn er nog redelijk veel studentenverenigingen, ook al lijkt dat op het eerste oog helemaal niet. Ik heb uiteindelijk voor HSV gekozen omdat ik daar een vertrouwd gevoel bij kreeg, ze zijn open en stralen gezelligheid en warmte uit. Door de tradities die ze aanhouden onderscheiden zij zich echt van de andere verenigingen. Door bepaalde kledingregels is iedereen gelijk en is er geen onderscheid tussen de leden. IEDEREEN kan lid worden en dat vind ik een heel fijne gedachte. 

Binnen HSV kan je heel veel dingen doen, zo ben ik in mijn eerste jaar meteen in de Commissie van de Sociëteit gegaan (dit zijn de mensen die de bar bedienen en alles rond de bar regelen) en heb hierbij zelfs aan het einde van het jaar een beker gekregen (in de vorm van een biertap). Door de borrelavonden en de kennismakingstijd heb ik super veel mensen leren kennen die ik nu mijn vrienden kan noemen. In de vereniging hebben we ook disputen, waar ik ook in mijn eerste jaar bij ben gegaan. We helpen en steunen elkaar waar nodig en lachen en drinken elke woensdag en vrijdag op de borrelavonden. Ik heb nu een geheel tweede familie waar ik nooit van had durven dromen!"

Yannick: “Dit jaar kwam ik in Den haag studeren en wonen. Om meer mensen te leren kennen, wilde ik lid worden van een studentenvereniging. Na verschillende open feesten, van verschillende verenigingen, besloot ik lid te worden bij de Haagsche Studenten Vereniging. Het leuke aan lid worden bij een studentenvereniging is dat je veel nieuwe mensen leert kennen, en veel nieuwe vrienden maakt. Minimaal 2 keer per week ga je gezellig met vrienden een biertje drinken of een leuke activiteit doen.”