5 dingen die je kunt verwachten van een online open dag!

Geschreven op: 29 apr 2021
Studiekeuze maken

Om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen gaan veel open dagen van studies niet door. Het maken van een studiekeuze kan hierdoor erg lastig worden. Op een open dag kan je veel opleidingen met elkaar vergelijken en de sfeer proeven van de onderwijsinstelling. Ook kan je met studenten in contact komen die deze opleiding al volgen en kan je al je vragen kwijt. 

Nu dit allemaal wegvalt is het lastig om je erachter te komen wat jou echt leuk lijkt om volgend jaar te doen. Om je toch zoveel mogelijk te informeren over verschillende studies is er een oplossing bedacht. Er wordt momenteel hard gewerkt aan online open dagen. Tijdens een online open dag kan je het volgende verwachten: 

1. Een online chat waarin je vragen kunt stellen aan studenten en studieadviseurs.

2. Videobellen (op afspraak) met studenten en studieadviseurs.

3. Vlogs van huidige studenten.

4. Live webinars waarin een gastspreker, docent of student zijn verhaal vertelt en reageert op vragen.

5. Een online videotour door de onderwijsinstelling met een 360 graden camera.

In de tussentijd zijn er twee dingen die je kunt doen: 

  • Stel voor jezelf duidelijke vragen op die je graag zou willen weten. Wat wil je weten over de sfeer op de school? Zijn er leuke studie activiteiten? Hoe groot is de werkdruk? Probeer antwoord op deze vragen te vinden op de website. Vind je het niet? Stel ze dan tijdens de online open dag. 
  • Ook kan je in de tussentijd goed uitzoeken wat je zelf wil. Doe veel studiekeuzechecks. Deze kunnen je helpen met het uitzoeken van een studie die goed bij jou past. 

Succes met de open dagen!