Studiekeuze maken? Kijk deze series!

Geschreven door: Linn Siewertsen
Op:
Studiekeuze maken

Jij moet een studiekeuze maken en dat is hartstikke moeilijk. Wist je dat Netflix en andere streamingsdiensten jou kunnen helpen? Volg deze leuke series bij vijf populaire studierichtingen. Al kijkend kom je meer over het onderwerp te weten!  

 

1. Geneeskunde 

Er zijn veel ziekenhuisseries. De meest bekende is Greys-anatomy. Zelf heb ik echter een andere favoriet: The Good Doctor. Deze serie gaat over een chirurg met autisme. De serie is layed-back, komisch en geeft een goed kijkje in het leven van iemand met autisme. Er is een goede verhouding van medische kennis en relatiedrama. Shaun Murphy (de hoofdpersoon) verzint creatieve oplossingen voor medische problemen.  

The Good Doctor heeft vijf seizoenen van in totaal 87 afleveringen. Elke aflevering duurt ongeveer 40 minuten. Kijk ‘em op op Videoland. 

 

2. Psychologie  

Dexter is een leuke serie. Hij gaat over een seriemoordenaar die tegelijkertijd een forensisch politieagent is. Is de hoofdpersoon dan goed of slecht? Waarom lijdt hij zo’n dubbelleven? Heeft zijn jeugd misschien invloed gehad op zijn ontwikkeling? Allemaal leuke vragen als jij psychologie interessant vindt.  

Dexter heeft acht seizoenen plus de toevoeging: New Blood! Afleveringen duren rond de 50 minuten. Kijk op NPO plus.  

 

3. Criminologie 

How to get away with murder? Goeie vraag! En ook een goede serie. Een groepje studenten en hun leraar proberen een moord te verdoezelen. Je krijgt inzicht in de gedachtegang van criminelen. Daarnaast leer je het één en ander over strafrecht, omdat je in de serie colleges ziet van de rechtenstudenten. De serie heeft ook genoeg mysterie en liefdes-, en familiedrama.  

De serie heeft zes seizoenen van elk 15 afleveringen. De meeste duren 43 minuten. Kijk de serie op Netflix.  

 

4. Filosofie 

Vind jij filosofie boeiend? Kijk dan The Good Place. Een viertal mensen overlijdt en komt in de hemel terecht. Een van de vier personen vindt zichzelf helemaal niet zo’n goed mens en probeert te veranderen. Ze besluit filosofielessen te volgen. 

Je vraagt jezelf door deze serie af of en wanneer iemand een goed mens is, welke acties moreel verantwoord zijn en welke keuzes de hoofdpersonen moeten maken. Daarnaast leer je veel over verschillende filosofen.  

The Good Place heeft vier seizoenen van ongeveer twaalf afleveringen. Die duren zo’n 22 minuten dus je bent er snel doorheen! Je vindt de serie op Netflix.  

 

5. Rechten 

Op zoek naar een serie waarbij je alle loopholes van het vak leert kennen? Kijk dan Suits! Een jonge gozer, genaamd Mike, gaat werken bij een advocatenbureau zonder rechtendiploma. Dit zorgt voor veel geheimen en drama binnen het bedrijf. 

Gedurende de hele serie vindt Mike briljante oplossingen voor de rechtszaken waaraan hij werkt. Er komen allerlei soorten recht langs in de serie. Super leerzaam, interessant en ook komisch!  

Suits heeft negen seizoenen en in totaal 134 afleveringen van 43 minuten. Kijk ‘em op Netflix.  

Over Linn Siewertsen